Bu hafta sizin için 26 adet spor ve 14 adet etkinlik, kültür – sanat başlıklarında olmak üzere toplamda 40 sponsorluk haberini derledik.

 

Haftanın Kısa Videosu: Sponsorluk Dosyanız Hazır Değilken Sponsorlarla Görüşmeyin!

 

Haftanın Yazısı: 2023 Yılı Yerli Filmlerin Sponsorluk İnfografiği

Bu infografikte yer alacak her detayı düşündük: film sayıları, vizyonda kalma süreleri, tür istatistikleri, sosyal medya kullanımları, sponsorluklar ve dahası! Sadece sinema salonlarında değil, aynı zamanda dijital platformlarda da yerini almış yerli filmleri unutmadık. İndirmek ve paylaşmak için buraya tıklayınız.

 

Spor Sektöründeki Sponsorluklar

  • Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, 1-8 Haziran 2024’te Fransa’nın Haute-Savoie bölgesinde düzenlenecek olan Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası öncesinde, Faruk KOCA’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Rast Grup ile forma şort sponsorluğu anlaşması imzaladı.
  • Ampute Futbol Milli Takımı, Turkcell, Türk Hava Yolları, Mercedes-Benz Türk ve Türkiye Sigorta ile 2024 Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası kapsamında sponsorluk anlaşması imzaladı.

 

Bireysel Sporcu Sponsorlukları

  • seninihalen.com, 1987 doğumlu kickboks dünya şampiyonu, Survivor yarışçısı ve dizi film oyuncusu Funda Alkayış’ın sponsor oldu.
  • 1978 doğumlu Dünya Şampiyonası madalyası sahibi Amerikalı uzun mesafe koşucusu Kara Goucher, spor ayakkabısı markası Brooks ile 2024 yılı için sponsorluk anlaşması imzaladı. Goucher, markanın “Future Run” gibi toplumsal etki programlarındaki etkinliklerinin reklam yüzü olacak.

 

Futbol Odaklı Sponsorluklar

  • Fenerbahçe Kulübü, dijital ödeme sistemi Visa ile iş birliği anlaşmasına imza attı. Sponsorluk doğrultusunda, sarı-lacivertli kulübün mobil uygulaması olan Fenerbahçe SK üzerinden gerçekleştirilecek alışverişlerde özel fırsatlar olacak. Anlaşma kapsamında ön ödemeli kart olan “Fenerbahçe Kart” sahipleri, dünyanın her tarafında Visa’nın kabul edildiği ülkelerde gönül rahatlığıyla kartlarını kullanıp işlem yapabilecek.

 

  • İlhan Tüysüz’ün haberine göre Galatasaray, SOCAR’a bağlı Millenicom şirketiyle sponsorluk için anlaşmaya vardı.

 

  • Yılport Samsunspor, uluslararası dijital reklam ve eğlence medya platformu olan Azerion ile mobil uygulama için işbirliği anlaşması gerçekleştirdi.

 

Futbol Dışı Spor Sponsorlukları

  • Beko ana sponsorluğunda ve Türkiye Down Sendromu Derneği sosyal partnerliğinde düzenlenen Fenerbahçe Beko Euroleague One Team programı kapsamında, katılımcılar One Team elçileri Nigel Hayes-Davis ve Yellow ile buluşarak çok keyifli bir gün geçirdiler.

 

  • ATIŞ Holding markalarından Downtown Bursa Yaşam ve Eğlence Merkezi, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi takımlarından Bursaspor İnfo Yatırım ile sezon sonuna kadar geçerli olacak şekilde forma sırt alt sponsorluğu anlaşması imzaladı.

 

  • Musmer Trading Limited, Kıbrıs Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından basketbol branşında organize edilen UniLeague’e ana sponsor oldu.

 

  • Çekmeköy Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü, 18 Mart’ta Karabük’te başlayacak sezon öncesinde 2024 yılı ana sponsorluğu için SMT Filo Kiralama ile anlaşmaya vardı.

 

  • FUT Esports, ana sponsorları olan Vodafone FreeZone, Samsung ve Red Bull ile devam eden anlaşmasını birer yıl daha uzattı.

 

Amatör Branşlardaki Spor Sponsorlukları

  • Bölgesel Amatör Ligde mücadele veren Aksarayspor ligin ikinci yarısı öncesinde Centrol Hospital ile isim sponsorluğu anlaşması imzaladı.

 

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın öncülüğünde Selami Kaya başkanlığında kurulan ve bu sene 2. Amatör Küme’den serüvenine başlayacak Babadağspor, uluslararası kargo taşımacılığı sektöründe hizmet veren MGM Express ile ana sponsorluk anlaşması imzaladı.

 

Spor Odaklı Etkinlik Sponsorlukları

  • Fraport TAV Antalya Havalimanı, 04-11 Şubat 2024 tarihinde Gloria Serenity Resort Otel’de gerçekleşecek Uluslararası 28. GOLF MAD Pro-am Golf Turnuvası’nın sponsoru oldu.

 

Yurt Dışından Önemli Spor Odaklı Sponsorluklar

  • Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), bira devi AB InBev ile 1.725 milyar dolar değerinde çığır açan bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluk anlaşmasının odak noktasında AB InBev’in alkolsüz birası Corona Cero yer alıyor.

 

  • İtalyan premium bira markası Peroni Nastro Azzurro, Ferrari’nin Formula 1 takımıyla beş yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Peroni’nin biranın %0.0 alkolsüz versiyonu ile yapılan anlaşma kapsamında Ferrari araçlarında ve sürücü üniformalarında markanın logosu yer alacak.

 

  • Real Madrid, HP ile forma kol sponsorluğu kapsamında 70 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. HP, kulübün 121 yıllık tarihinde logosu Real Madrid formasının kolunda yer alan ilk marka olacak. Sponsorluk, erkek ve kadın takımlarının yanı sıra gençlik programlarını da kapsıyor. 

 

  • Bu yıl 100. yılını kutlayan İngiliz otomobil üreticisi MG Motor, Arsenal ile resmi sponsorluk anlaşması imzalayarak kulübün Resmi Otomotiv Ortağı oldu. MG, Arsenal’in erkek ve kadın takımlarını destekleyecek.

 

  • Suudi Arabistan’ın yeni havayolu şirketi Riyadh Air, İspanyol kulübü Atlético Madrid’in ana sponsoru ve resmi havayolu ortağı oldu. Bu anlaşma, Riyadh Air’in 12 Mart 2023’teki lansmanından bu yana gerçekleştirdiği ilk spor sponsorluğu anlaşması oldu.

 

  • Nike ile 2028 yılına kadar sözleşmesi bulunan FC Barcelona, Puma ile 115 milyon Avro sabit tutar ve yıllık 85 milyon Avro bonus içeren bir prensip anlaşması sağladı. Puma, Nike anlaşmasını 2028’den önce feshetmesi halinde Barcelona’ya bonus olarak belirli bir miktar ödeyecek.

 

  • Premium otomobil üreticisi Lexus, profesyonel erkek tenis turnuvalarının zirvesi olan ATP Tour ile olan platinum sponsorluk ve Resmi Otomotiv Partnerliği anlaşmasını bir yıllığına yeniledi.

 

  • World Athletics ve Sony arasında Dünya Atletizm Serisi için 2024-2026 yıllarını içeren üç yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı.

 

  • Sportradar Integrity Services, Euroleague yönetimi ile Turkish Airlines EuroLeague, BKT EuroCup ve Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament için 2 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

 

  • Paramount+’a bağlı CBS Sports kanalı, UEFA Şampiyonlar Ligi sponsorluğu için hazırladığı reklamda, birbirinden farklı hikayeleri olan Amerikalı futbolseverleri öğle saatlerinde bir araya getirebilecek tek şeyin UCL karşılaşmaları olduğunu aktarıyor.

 

 

Kültür-Sanat ve Etkinlik Sponsorlukları

  • BtcTurk, güldürü geleneğinin nişanesi olarak kabul edilen kavuğun temsilcisi Şevket Çoruh’un yönetimindeki Baba Sahne’nin kurumsal sponsoru oldu. BtcTurk, tiyatronun oyun turnelerinde ve Baba Sahne’de destek olacak. Ayrıca Baba Sahne oyunlarının biletlerinde BtcTurk kullanıcılarına yüzde 15 indirim sağlanacak.

 

  • Endüstriyel kontrol sistemleri sektöründe hizmet veren BAYKON, 24-28 Haziran tarihinde Almanya’da düzenlenecek ELROB 2024 yarışmasında mücadele edecek İTÜ RAKE ekibinin sponsoru oldu.

 

Kültür-Sanat Odaklı Sponsorluklar

  • Emre Gül’ün çok satan romanından uyarlanayak Sky Films yapımcılığında çekilen “Güneşi Söndürmem Gerek” filmi, Fly Kıbrıs Hava Yolları, Carrington Group ve Girne Amerikan Üniversitesi sponsorluğunda CJ ENM dağıtımıyla 29 Mart’ta sinemalarda gösterilecek.

 

  • Paribu sponsorluğundaki İstanbul Modern, OMM – Odunpazarı Modern Müze, Bahçe Galata, Craft Tiyatro, DasDas, Moda Sahnesi’nin Şubat ayı kültür sanat programı açıklandı.

 

  • Kazak sanatçı Dimash Qudaibergen, Rams Global sponsorluğunda 24 Mayıs’ta Tüpraş Stadyumu’nda konser verecek.

 

  • Pepsi sponsorluğunda gerçekleşen Uraz Kaygılaroğlu’nun stand up gösterisi Uraz Stand up Show, Pepsi Türkiye YouTube kanalından yayınlandı. Not: Uraz, Pepsi’nin reklam yüzüdür.

 

  • TV+ ana sponsorluğunda, Vadistanbul’un ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek özel etkinlikle Kral Şakir’in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu’nun da katılımıyla çizim atölyesi, imza günü gibi farklı aktiviteler gerçekleştirilecek.

 

  • 1997’de kurulan Altekma Group, Kafa Radyo’da hafta içi her gün saat 10.00’da başlayan Bedia Ceylan Güzelce’nin sunduğu “Bedia ile Güzel Şeyler” programına sponsor oldu.

 

  • Otizmli Moris Karmona’nın biyografi tarzında yazdığı Morhis isimli kitap, Karşıyaka Belediyesi, Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği, KEDİ-Kabul, Eşitlik, Dahil olma, İstihdam- Otizm Derneği’nin desteği ve Doğan Yapı İnşaat İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. sponsorluğunda yayınlandı.

 

Etkinlik Odaklı Sponsorluklar

  • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları‘nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 6 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

 

  • Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox, 5. edisyonu ile Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 katkılarıyla, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

 

  • Folkart Yapı, ilk kez 2 Şubat 1923’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde İzmir’de gerçekleştirilen, geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi, BASİFED ve TÜRKONFED organizasyonu ile ikincisi düzenlenen İzmir Kadınlar Kongresi’nin 2023 yılındaki ana sponsoru oldu.

 

  • 11. Eğitim Teknolojileri Zirvesi, 2 Mart’ta “Kolektif Zeka” teması ile Şişli Radisson Blu Hotel’de Globed platin sponsorluğu, Pozitif Teknoloji teknoloji ve İstek Okulları ve Endless Abroad altın sponsorluğunda düzenlenecek.

 

  • 29 ülkeden 521 katılımcıyı bir araya getiren Türkiye’nin en büyük Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Tavukçuluk Fuarı AGROEXPO, Progen ana sponsorluğunda 19. kez kapılarını Fuar İzmir’de açtı.

 

 

Haberleri sosyal medyanızda paylaşabilir, arkadaşlarınızın da haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayda sadece 1 kez mail attığımız, sizi sıkmadığımız mail bültenimize kayıt olarak ücretsiz sunduğumuz sponsorluk bilgi içeriklerine, rehberlere ve ebooklara ulaşabilirsiniz. Mail bültenine ulaşmak için tıklayınız.