Galatasaray, mevcut göğüs sponsoru Sixt rent a car Türkiye ile anlaşma şartlarını güncelledi. Türk spor tarihinin en büyük forma göğüs sponsorluğu gerçekleşti. Sixt, yıllık 195 milyon TL+KDV üzerinden 2027/28 sezonu sonuna kadar 5 yıllığına forma göğüs bölgesinde yer alacak.

Dönemin kuruna göre anlaşmanın değeri yıllık 7,5 milyon dolar seviyesindedir.

Anlaşma içerisinde ayrıca başarı bonusları ve primler de bulunmaktadır. Yıllık tutar, her sene enflasyon oranına göre karşılıklı anlaşılarak güncellenecektir.

 

Sizin için iki taraf arasındaki sponsorluk ilişkisinin tüm detaylarını paylaşıyoruz.

Galatasaray, 2020-2021 yılında Bor Holding bünyesindeki ARTI Seyahat Acentesi’nin SIXT rent a car Türkiye markası ile forma göğüs, Magdeburger Sigorta A.Ş. ile forma sırt sponsorluğu kapsamında sezonluk 29.000.000 TL + KDV karşılığında anlaşma sağlamıştı.

Taraflar, 2021-2022 sezonu öncesinde anlaşmayı ilk kez güncellemişti. Son 3 sezonu opsiyonlu olmak üzere sezonluk ortalama 50.000.000 TL+KDV üzerinden toplam 5 sezonluk 249.350.000 TL+KDV bedelle forma göğüs ve sırt sponsorluğu anlaşması sağlanmıştı.

2022-23 sezonunun sona ermesinden itibaren, 3 yıllık uzatma hakkı bulunan Sixt, opsiyonu kullanmak yerine anlaşmayı Galatasaray lehine olacak şekilde yeniden güncelledi. Sponsorluk anlaşması kapsamında Sixt logosu, 2023-24 ile 2027-28 sezonları arasında Galatasaray’ın forma göğüs bölgesinde yer alacak. Böylece ikili arasındaki forma göğüs sponsorluğu en az 8 yıl boyunca devam etmiş olacak.

 

KAP Açıklaması

Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü ve Artı Seyahat Acentesi Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş (Sixt rent a car Türkiye) arasında, 2023/2024 futbol sezonunun ilk resmi müsabakasından itibaren başlamak ve 2027/2028 futbol sezonunun son resmi müsabakasından sonra sona erecek şekilde 5 (beş) futbol sezonu için bir sponsorluk, reklam ve tanıtım sözleşmesi akdedilmiştir.

Artı Seyahat Acentesi Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, işbu sözleşmenin ilk futbol sezonu için 195.000.000,00 TL + KDV (yüzdoksanbeşmilyontürklirası + KDV) tutarında bir sabit ödeme ve ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak prim ödemesi yapacak olup, devam eden futbol sezonlarına ilişkin; artış oranları, sabit ödeme ve prim ödemelerinin vadeleri ve şekli, Taraflar arasında imzalanacak ek bir protokol ile belirlenecektir. Sponsorluk bedelinin Şirketimizle Galatasaray Spor Kulübü arasındaki dağılımı ise bilahare açıklanacaktır.

 

Sixt Hakkında

Turizm sektörüne 1992 yılında adım atan SIXT Türkiye; pazardaki yenilikleri, güçlü teknik alt yapısı, profesyonel çağrı merkezi ile havayolu ve turizm iş ortakları ile bireysel müşterilerine yaratıcı çözümler sunmaktadır. SIXT Türkiye, sektördeki ilk profesyonel çağrı merkezini 2004 yılında hayata geçirmiş ve bugün günde 1100 rezervasyon almakta olan alanındaki en başarılı örnektir. SIXT rent a car internet sayfasından araç kiralamakta olan ziyaretçiler hem doluluk bazlı özel fiyatlardan faydalanmakta, aynı zamanda hemen ödeme seçeneği ile indirimler kazanmaktadır. Araç kiralama ile ilgili tüm ihtiyaçlarınızın çözümlerini tek bir çatı altına toplayan SIXT rent a car, günlük araç kiralama, aylık ve yıllık kiralama, şoförlü servis ve transfer hizmetleri ile uzun dönem kiralama hizmetleri sunmaktadır. SIXT Türkiye filosunda otomotiv pazarının en güçlü markaları olan BMW, Mercedes-Benz, VW ve Ford gibi araçlarla hizmet vermektedir. SIXT Türkiye kurumsal araç filosunun %40’dan fazlası Premium araç markalarından oluşmaktadır.