Seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan’ın, altın sponsor olarak destek verdiği, bu sene dördüncüsü düzenlenen Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu 6-7-8 Mayıs tarihlerinde “Mekân Tasarımında Disiplinlerarası Yaklaşımlar” temasıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Seramik sektörünün yenilikçi markası Seramiksan’ın, altın sponsor olarak destek verdiği, bu sene dördüncüsü düzenlenen Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu 6-7-8 Mayıs tarihlerinde “Mekân Tasarımında Disiplinlerarası Yaklaşımlar” temasıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Seramik sektörünün öncü firmalarından Seramiksan’ın, altın sponsor olarak destek verdiği 4. Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 6-7-8 Mayıs tarihlerinde üç gün boyunca devam eden sempozyum, bu yıl “Mekân Tasarımında Disiplinlerarası Yaklaşımlar” temasıyla gerçekleştirildi. İç mimari tasarıma yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen sempozyumda belirlenen tema kapsamında değerlendirilerek, bilim kurulu tarafından seçilen bildiriler, üç gün boyunca mimar, içmimar, tasarımcılar ve sektör profesyonellerinin katılımıyla sunuldu ve tartışıldı. Sempozyum süresince gün boyu devam eden panel ve söyleşilerin yanı sıra sanatsal performanslar ve bilimsel toplantılar da gerçekleştirildi.

Seramiksan yöneticileri de sempozyumun ikinci ve üçüncü günlerinde yaptıkları sunumlarla etkinlikte konuşmacı olarak yer aldılar. Seramiksan Sağlık Gereçleri Fabrikası Müdürü Selami Tek,   ‘Mekanın Dönüşümü’ isimli oturumda gerçekleştirdiği, ‘Sağlık Gereçleri Üretiminde Yeni Nesil Teknoloji’ başlıklı sunumunda Seramiksan’ın vitirifiye ürünlerini ve üretimde kullandığı en son teknolojiye sahip altyapı hakkında bilgi verirken, Seramiksan Satış Müdürü Süreyya Çağlar ise ‘Mekanın Eğitimi’ isimli oturumda gerçekleştirdiği ‘Seramik Üretiminde Gelişen Teknolojinin Yeri ve Dünya Seramik Trendleri’ başlıklı sunumunda seramik üretim teknolojisi ve Seramiksan’ın sahip olduğu altyapıyla birlikte dünyadaki seramik trendleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

4. Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu’yla ilgili konuşan Seramiksan Mimari Departman Yöneticisi Şule Tatlıdil Oktay ‘’Seramiksan olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi tasarım ve eğitim kültürüne sahip bir kurum öncülüğünde, 4. İç Mimarlık Sempozyumu’nun sponsorları arasında yer almak bizim için büyük anlam ifade ediyor. Mimarlar, iç mimarlar, üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ile tasarımcılar ve meslek profesyonellerinin sanayi kuruluşlarıyla birlikte hareket edebilmesini sağlayan bu platform, Türk seramik sektörünün gelişimi açısından önemli kilometre taşlarından birini oluşturmaktadır’ ’diye konuştu.

 

 

Kaynak: İnşaat&Yatırım