Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), matematik ve fen bilimleri alanlarındaki eğitim oyunlarının ödüllendirildiği ve ilkini geçen yıl düzenlediği KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması’nın ikincisi için başvuru sürecini başlattı. Yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise eğitim düzeylerinde, bilişim teknolojilerinin eğitimdeki önemini ve katkısını vurgulamak, bu alanda fikir üreten, dijital oyun geliştiren ve uyarlama yapan kişi ve kurumların çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla düzenleniyor.

Yarışma sayesinde, Türkiye’de matematik ve fen bilimleri alanlarındaki eğitim oyunları ödüllendirilerek eğitim sistemindeki yerini alacak. 23 Temmuz 2018 tarihi itibariyle başlayan yarışmanın başvuru süresi 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek. İki kategoride gerçekleşecek yarışmaya, matematik ve fen bilimlerinde eğitici ve öğretici özellik taşıyan dijital oyun ya da dijital oyun fikri üretenler katılabilecek.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğunu üstlendiği yarışmanın ikincisi için Kanyon Ofis’te düzenlenen toplantıda konuşan TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı “Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürmek amacıyla çıktığımız bu yolda, bir eğitim oyunu geliştirme yarışması olan KOD Ödülleri’ne verdiğimiz önem gerçekten çok büyük. Destekçilerimizin de katkısıyla bu sene daha güçlü bir şekilde ikincisini düzenlediğimiz KOD Ödülleri’nde, eğitim sistemimize yenilikçi bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyoruz. Dijital oyunlar ile desteklenen eğitim modeli ile öğrenciler sadece kuralları ve formülleri ezberlemekten öte aktif öğrenme sürecine girecek, keyif aldıkça bu konuda yetkinliklerini geliştirmek için çaba gösterecekler.

Bu adımlarımızın gelecekte ülkemizin eğitim sistemine katkı vereceğine gönülden inanıyor ve geleceğimize değer katacak projeler üreten herkesin fikir ve oyun önerilerini heyecanla bekliyoruz.” dedi.

 

Sponsorlar gelecek projeler için heyecanlı

KOD Ödülleri yarışmasının altın sponsoru Türkiye İş Bankası ve destek sponsorları Netmarble, Cocoon Ventures ve Medianova’nın yöneticileri eğitim sistemine yapacakları katkılardan dolayı heyecanlı.

Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, KOD Ödülleri altın sponsoru olarak dijitalleşme ile birlikte yaşanan dönüşüme dikkat çekti ve ekledi; “Dijitalleşme hayatın her alanında etkisini artıyor. Geleneksel eğitim uygulamaları da gelişen teknoloji ile birlikte bir dönüşümden geçiyor. Özellikle “oyunlaştırma” uygulamaları çocukların ve gençlerin keyif alarak öğrenmesini sağlıyor. Ayrıca, bu uygulamalar analitik düşünme, problem çözme, takım çalışması, planlama gibi önemli yetiler kazandırıyor. 2. Kod Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması’nın ülkemizde bu alandaki çalışmaların artmasını teşvik edeceğine inanıyor ve Türkiye İş Bankası olarak bu yarışmaya destek vermekten memnuniyet duyuyoruz.”

Eğitimde ufuk açacak projeler bekliyoruz

Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek yarışmaya katılacak kişilere verilecek destekler ile birlikte eğitim sistemimize büyük değerler katabileceklerinin dikkatini çekti. Özistek, “Netmarble Türkiye olarak ülkemizin eğitim sisteminde ufuk açan yenilikler getirmeyi hedefleyen KOD Ödülleri Yarışması’nın ikinci yılında da yarışmaya destek vermekten dolayı çok mutluyuz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmaya katılan proje ve fikirleri değerlendirmemiz sırasında gördük ki ülkemizin bu alanda çok parlak bir geleceği var. Bu alanda fikir üreten eğitmenlerimize, geliştiricilere, girişimcilere güvenmemiz ve fırsat vermemiz halinde eğitim sistemimiz uluslararası niteliklere kavuşacaktır. Yaratıcı fikirleri ve yeteneklerini eğitim oyunları ile taçlandırmayı hayal eden herkesi KOD Ödülleri’ne katılmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Global bir yarışma hedefine bir adım daha yaklaşan KOD Ödüllerinin Dubai merkezli sponsoru Cocoon Ventures CEO’su Rahul Bhardwaj “Çocukların eğitimi, daha doğrusu düzgün eğitimi, bir ulusu inşa etmenin veya yok etmenin tek yoludur. Bu yüzden, eğitim sistemini geliştirmek, onu daha çekici ve heyecan verici yapmak ileriye doğru bir adım olacaktır. Günümüz teknolojileri eğitimde iyi sonuçlar verdi fakat eğitimde oyunlaştırmanın potansiyeli ve kapsamı, konuların algılanması ve öğrenilmesinde yepyeni çığırlar açabilir. Bize göre eğitim büyüleyici ve eğlenceli olmalı, herkesi içine almalıdır. Bu nedenle, bu girişimi desteklemek istiyoruz.” dedi.

Medianova CEO’su Serkan Sevim ise dijitalleşmenin öneminden bahsederek “Türkiye’den bir dünya markası çıkarma hedefi ile kurulan bir teknoloji şirketi olarak, dijitalleşmenin ülkemizi ileri taşıyacak başlıca kavramlardan biri olduğuna inanıyoruz. KOD Ödülleri, çocuklarımızın ve gençlerimizin dijitalleşme yolunda teşvik edilmesi için çok önemli bir misyon üstleniyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da KOD Ödülleri’ni destekleyen markalar arasında bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

 

KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması’yla ilgili detaylı bilgi için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.