P&G’nin Olimpiyat Oyunları global sponsorluğuna paralel olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliğiyle hayata geçirdiği Olimpik Anneler projesinde 2018-2019 dönemi başladı.

Şirketin geçtiğimiz yıl 30’uncu yılı nedeniyle 30 milli sporcuyu ve annelerini desteklenmeye başladığı projede, Olimpiyat altın madalyalı Milli Güreşçi Taha Akgül ve annesi Gülbahar Akgül de yer alıyor. 2014 yılında başlayan Olimpik Anneler, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda milli sporcuları ve annelerini destekleyerek Türkiye’de çocuklar ve gençler arasında spor kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

’’Sporcularımız ve anneleriyle gurur duyuyoruz’’

Türkiye’de sporu her alanda desteklediklerini belirten P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, şöyle konuştu: ’’Şirket olarak 2010 yılından bu yana Olimpiyat Oyunları’nın sponsoruyuz. TMOK işbirliğiyle Türkiye’ye özel başlattığımız Olimpik Anneler projesi, globalde yürüttüğümüz bu sponsorluğa farklı bir boyut kazandırmamız açısından çok değerli. Çocuklarımızı spora yönlendirmeyi amaçladığımız projede ’’Çocuğuna spor yaptıran her anne, bir Olimpik Annedir’’ diyoruz. Bu nedenle sadece milli sporcularımızı değil, bu sporcularımızı yetiştiren anneleri de destekliyoruz. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları yolunda desteklediğimiz tüm sporcularımız ve anneleriyle gurur duyuyoruz’’.

“Olimpiyatlara daha iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağlıyor”

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise açıklamasında: ’’Sporcularımızın Olimpiyat hayallerini sürdürmesine ve Olimpiyatlara daha iyi şekilde hazırlanmalarına önemli katkılar sağlayan Olimpik Anneler projesini sponsor şirket ile bu yıl da sürdürdüğümüz için oldukça memnunuz. Bu proje aynı zamanda çocuklarımızın genç yaşta spor kültürü edinmeleri ve spor yapmaları için anneleri teşvik ediyor ve çocuklarını spora başlatmaları konusunda onlara destek oluyor. Projeyi bu yönüyle de çok değerli buluyoruz’’ dedi.


2018 – 2019
dönemi Olimpik Anneler projesinde yer alan milli sporcular alfabetik olarak şöyle:

Ahmet Önder – Jimnastik
Ahmet Örken – Bisiklet
Ahmet Turan Okyay – Halter
Aliye Demirbağ – Badminton
Ayla Aksu – Tenis
Aylin Çakır – Eskrim
Burak Uygur – Karate
Busenaz Sürmeneli – Boks
Cavit Onur Biriz – Yelken
Dilara Lokmanhekim – Judo
Dilara Uralp – Yelken
Ecem Güzel – Yelken
Enver Yıldırım – Eskrim
Evin Demirhan – Güreş
Fatih Cengiz – Güreş
Hamza Dursun – Kayaklı Koşu
İlke Özyüksel – Modern Pentatlon
İrem Korkmaz – Judo
Mete Gazoz – Okçuluk
Nafia Kuş – Taekwondo
Neslihan Yiğit – Badminton
Nida Eliz Üstündağ – Yüzme
Salih Korkmaz – Yürüyüş
Tuğrulhan Erdemir – Boks
Tutya Yılmaz – Jimnastik
Yasemin Adar – Güreş
Yasemin Anagöz – Okçuluk
Zeliha Ağrıs – Taekwondo

 

Bu haberi paylaşmak ister misiniz 🙂