Bazı duyguların tarifi olmaz. 6 Şubat 2023 depreminin yıl dönümünde acılarımızı paylaşmaya, yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz.

Bu hafta sizin için 16 adet spor ve 20 adet etkinlik, kültür – sanat başlıklarında olmak üzere toplamda 36 sponsorluk haberini derledik.

 

Haftanın Kısa Videosu: Yapılmaması Gereken Sponsorluk İletişimleri Nelerdir?

 

Haftanın Yazısı: 2024 Yılındaki En Büyük Forma Sponsorluğu Anlaşmaları

İyi seviyede olan az takım olduğundan markalar arasında rekabet yaşanır ve her yıl sponsorluk bedelleri katlanarak büyür. Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayalım; 2024’teki en büyük 11 forma sponsorluğu anlaşmasına bir göz atalım. Yazının tamamını incelemek için tıklayınız.

 

Spor Sektöründeki Sponsorluklar

  • Hayat Kimya’nın ev bakım kategorisinin lider markası Bingo, ‘Tertemiz Duyguların Sponsoru’ olarak Türkiye Voleybol Federasyonu ile Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımları için resmi sponsorluk anlaşması imzaladı.

 

  • Sipay‘in ana sponsor olduğu Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Kış Spor Oyunları, 5-15 Şubat arasında Erzurum’da gerçekleşecek.

 

  • Medicana Sağlık Grubu, sağlık sponsoru olduğu Galatasaray Kadın Futbol Takımı sporcuları ile birlikte 4 Şubat Dünya Kanser günü için bir video hazırladı.

 

Bireysel Sporcu Sponsorlukları

  • Soyturtürk İnşaat‘ın sponsoru olduğu Gebze Fetih 1453 Spor Kulübü sporcularından Tuğçe Fedakartürk, İsmail Altay Fight Arena Uluslararası Kick Boks Kemer Şampiyonasında 56 kg’da şampiyon oldu.

 

Futbol Odaklı Sponsorluklar

  • Beşiktaş ile Arçelik arasında 2024/25, 2025/26 ve 2026/27 sezonları için toplam 193.593.506 TL + KDV (5.8 milyon euro) değerinde forma sponsorluğu anlaşması imzalandı. Anlaşma güncel kura göre yıllık ortalama 2 milyon euro değerindedir. Bu arada Beşiktaş Kulübü, Beko ile 3 yıllık forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladıklarını duyurdu. 

 

  • Van Spor Futbol Kulübü’nün yeni isim sponsoru 1.5 milyon TL karşılığında AcnTURK Holding oldu. Van TV ekranlarından naklen yayınlananan destek gecesinde isim sponsorluğu ile birlikte toplam 11 milyon TL bütçe yaratıldı.

 

Futbol Dışı Spor Sponsorlukları

  • 1907 Fenerbahçe Derneği, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı’nın 2023-2024 voleybol sezonu için sponsoru oldu. Dernek logosu formalarının önünde sağ üst kısımda yer alacak.

 

  • Otobüs ve uçak bileti platformu TrendBilet, 2023/24 sezonunda TVF Voleybol Erkekler Alpaslan Endüstri 1. Ligi’nde mücadele eden Adana Seyhan Yıldırım Spor’un sponsoru oldu.

 

  • Ulusal ve uluslararası turnuvalarda önemli başarılar kazanan Fire Flux Esports ile global otomobil markası CUPRA arasındaki sponsorluk anlaşması, ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nde “Yılın Sosyal Medya Uygulaması” seçildi.

 

Amatör Branşlardaki Spor Sponsorlukları

  • Erimez Kardağ Su, 1957 Espiyespor Kulübü’nün içecek sponsoru oldu.

 

Spor Odaklı Etkinlik Sponsorlukları

  • Bodrum Açıkdeniz Yelken Spor Kulübü (BAYK) tarafından organize edilen Schüco Bayk Kış Trofesi’nin 2. Ayak yarışları Schüco Türkiye’nin ana sponsorluğunda tamamlandı.

 

  • Antalya’da Golf- Mad tarafından, Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğunda bu yıl 28’incisi düzenlenen Golf-Mad Pro-Am Golf Turnuvası, Belek turizm merkezindeki Gloria Golf Kulübü sahalarında başladı. Turnuvada 22 ülkeden 42’si profesyonel 168 golfçü yer aldı.

 

  • Yetiştirdiği sporcularla bugüne dek binlerce sporcuyu voleybolumuza kazandıran Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün ES Voleybol iş birliği ile başlattığı Geleceğe Smaç projesinde, “16. Gelişim Takımları Turnuvası” sona erdi.

 

Yurt Dışından Önemli Spor Odaklı Sponsorluklar

  • NBA, Emirates ile çok yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Emirates logosu NBA, WNBA ve G League’deki hakem formalarında yer alacak. Anlaşmanın bir parçası olarak sezon içi turnuvasının adı Emirates NBA Cup olarak değiştirilecek.

 

  • İsviçre Federal Kumarhane Komisyonu, Stake’in İsviçre’de yasaklı olması nedeniyle Sauber’e dava açtı. İsviçre takımı Sauber, ülkede lisansı olmayan Stake’in isim sponsoru olması nedeniyle 500 bin franklık ceza alabilir.

 

  • Serie A, 2024-25 sezonundan itibaren elektrikli araç şarj noktaları ve servis istasyonları, biyo-yakıtların rafine edilmesi ve araç paylaşım uygulamalarının düzenlenmesi gibi konulara odaklan Enilive ile yıllık 22M€ değerinde 3+2 yıllık isim sponsorluğu anlaşması imzaladı.

 

 

Kültür-Sanat ve Etkinlik Sponsorlukları

Genel Sponsorluklar

  • Türk Kızılay, TÜRKSAT sponsorluğunda 100. Yıl Kütüphanesini 6 Şubat depremlerinden etkilenen İslahiye ilçesinde açtı.

 

  • SKT Yedek Parça ve Makine, 19-24 Mayıs tarihlerinde Fransa’da gerçekleştirilecek olan Shell Eco-Maraton organizasyonuna hazırlanan ve Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST yarışlarında mücadele edecek olan Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu’nun (UMAKİT) sponsoru oldu.

 

  • Microsoft, yapay zekâ destekli haber üretimi için aralarında Buzzfeed’in eski genel yayın yönetmeni Ben Smith’in kurucu ortağı olduğu Semafor’un da bulunduğu bir dizi medya şirketi ile işbirliği yaptı. Semafor, Microsoft’un sponsorluğunda Signals adlı bir yayın oluşturacak.

 

  • Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, New York’taki Whitney Amerikan Sanat Müzesi ile 10 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Whitney Bienali’nin resmi sponsoru olacak ve 2024’ten 2032’ye kadar her iki yılda bir ünlü çağdaş sanat sergisini destekleyecek.

 

Kültür-Sanat Odaklı Sponsorluklar

  • “Carmine Meo” albümüyle uluslararası çıkış yapan Fransız soprano Emma Shapplin, Bwo Entertainment ve Dolmabahçe AŞ iş birliği ile 19 Şubat’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesinde hayranları ile buluşacak.

 

  • Eker, 2 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşan, senaristliğini ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in, başrollerini Ahmet Kural, Serdar Gökhan ve Sadi Celil Cengiz’İn üstlendiği “Efsane” filminin sponsoru oldu. Film vizyona girdiği haftasonunda 80 bin izleyiciye ulaştı.

 

  • Dünyaca ünlü caz piyanisti Aziza Mustafa Zadeh (Azize Mustafazade), ADS Global Production organizasyonu ve Müzikonair medya sponsorluğunda 10 Mayıs 2024, saat 20.30’da İzmir Konak AKM’de sahne alacak.

 

  • Uluslararası modacı Recep Demiray, 16-20 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Londra Moda Haftası kapsamında, Giorgina Ferri sponsorluğunda hazırladığı defilesini ünlü model Tuğçe Aral eşliğinde Leonardo Royal Tower Bridge London Hotel’de 17 Şubat’ta düzenleyecek.

 

  • Antik dönemde “Aiolis Bölgesi” olarak anılan İzmir’in kuzeyini kapsayan bölgenin önemli antik kentlerinden Aigai’de 2004 yılında başlayan arkeolojik kazılar 2020 yılından bu yana Aliağa Belediyesi sponsorluğunda devam ediyor. İmzalanan ortak hizmet protokolü ile Aliağa Belediyesi 2024 yılında da Aigai’deki arkeolojik kazılara sponsorluğunu sürdürecek.

 

Etkinlik Odaklı Sponsorluklar

  • Turkcell ana sponsorluğunda, Anadolu Ajansı ve Bilişim Vadisi iş birliği ile düzenlenen Medya Teknolojileri Hackathonu’nunda ödüller sahibini buldu.

 

  • Genç MÜSİAD tarafından bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK’24), “Global Harmony” temasıyla 8 Şubat’ta Grand Cevahir Otel’de düzenlendi. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’nin (UGİK) ana sponsoru Turkcell olurken, Platin Sponsoru; Türkiye Sigorta, Altın Sponsoru; Ziraat Katılım ve Hepsiburada oldu. Destek Sponsorları arasında; Aslı Börek, 1000 Yatırımlar Holding, Cevahir Yapı, Destek Patent, EasyCep, Ertemel Investment, Rubikpara yer alırken, Teknoloji Sponsoru; Mostaş Teknoloji, Resmi İletişim Sponsoru; TRT, Medya Sponsoru; Albayrak Medya oldu. Start-up Lounge Partnerleri arasında ise; Albaraka Garaj Startup Hızlandırma Merkezi, Lonca Girişimcilik Merkezi, Cube Incubation, StartupCentrum, fonangels.com yer aldı.

 

  • 14 Şubat’a kadar devam edecek olan Bitexen Winterfest, Red Bull sponsorluğunda düzenlenen “Kayak Odasında Da Parti Olur Mu?” isimli oda partisiyle ve +1 sponsorluğunda düzenlenen Gecenin Xtra’sı ve Malt Oda Partileri ile ilk periyotunu tamamlandı.

 

  • Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği’nin düzenlediği 15. Kurumsal Sorumluluk Zirvesi, 05 Mart 2024’te, QNB Finansbank mekan sponsorluğunda gerçekleşecek.

 

  • Hayat Holding, Reklamcılık Vakfı’nın düzenlendiği “Pazarlama İletişiminde Yapay Zeka Etkisi” eğitim programının sponsoru oldu. Eğitim, 29 Şubat 2024’te Hayat Oditoryum’da düzenlenecek.

 

  • İç Anadolu Bölgesinin en büyük kariyer fuarı İKAF’24, Gürok Grup ana sponsorluğunda 28-29 Şubat’ta Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenecek.

 

  • 4. Gıda Bankacılığı Zirvesi, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ev sahipliğinde Denizbank’ın ana sponsorluğu ve Net Holding’in altın sponsorluğunda Beykoz Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

 

  • Yatırım Finansman, Yukademy Finansal Danışmanlık tarafından Prof. Dr. Yusuf Kaderli eğitmenliğinde 11 Şubat’ta Kartepe’de düzenlenen “Finans Kampı” etkinliğinin ana sponsoru oldu.

 

  • XRE (X Real Estate), 26 Şubat’ta Etimesgut Korkut Ata Kongre Merkezinde düzenlenecek Barış Kılıçaslan’dan Gayrimenkulde Başarının 7 Anahtarı etkinliğinin ana sponsoru oldu.

 

  • Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı, Little Caesars Pizza‘nın sponsorluğunda 9 Şubat’ta tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdi.

 

  • 2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı, ALZ Fuar tarafından UNICO Sigorta ana sponsorluğunda TOBB, DEİK ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle düzenlendi.

 

 

Haberleri sosyal medyanızda paylaşabilir, arkadaşlarınızın da haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayda sadece 1 kez mail attığımız, sizi sıkmadığımız mail bültenimize kayıt olarak ücretsiz sunduğumuz sponsorluk bilgi içeriklerine, rehberlere ve ebooklara ulaşabilirsiniz. Mail bültenine ulaşmak için tıklayınız.