Bu hafta sizin için 18 adet spor ve 19 adet etkinlik, kültür – sanat başlıklarında olmak üzere toplamda 37 sponsorluk haberini derledik.

 

Haftanın Kısa Videosu: Sponsorlara Yolunacak Kaz Gibi Bakmak

 

Spor Sektöründeki Sponsorluklar

  • Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonu Formula 1 yarışlarının yapıldığı İntercity İstanbul Park’ın işletmecisi İntercity ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 25 Spor Federasyonu arasında Araç Sponsorluğu anlaşması imzalandı.

 

  • Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ana sponsoru Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle, 10-23 Eylül 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek 45. Dünya Satranç Olimpiyatı için hazırlıklarına başladı.

 

  • Türkiye emilli takımlar sponsoru BtcTurk Kripto, Avrupa’nın VALORANT sahnesindeki en iddialı liglerinden biri olarak değerlendirilen VALORANT Challengers Türkiye Birlik Ligi 2024’ün ana sponsoru oldu.

 

Bireysel Sporcu Sponsorlukları

  • CW Enerji’nin sponsor olduğu Milli Güreşçimiz Yasemin Adar Yiğit, Romanya’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. CW Enerji sponsorluğunda tarih yazmaya devam eden Yiğit, üst üste 3’üncü toplam 7’nci Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

 

Futbol Odaklı Sponsorluklar

  • Kiğılı, 2015 yılından beri resmi giyim sponsoru olduğu RAMS Başakşehir ile olan anlaşmasını 1 yıllığına yeniledi.

 

  • Kripto para platformu ICRYPEX, sezon sonuna kadar Göztepe’nin antrenman kitlerinin göğüs sponsoru oldu.

 

  • TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor’un isim sponsorluğu için yeni bir anlaşmaya imza attı. Daha önce Vefa Group olan futbol kulübün ismi değişerek AcnTÜRK Sigorta Vanspor oldu.

 

  • Kocaelispor ve Akademik International Dil Okulları arasından sponsorluk anlaşması imzalandı. İşbirliği kapsamında Kocaelispor Passolig kart sahipleri ve kombine kart sahipleri Akademik International Dil Okulları’ndan indirim kazanacak.

 

Futbol Dışı Spor Sponsorlukları

  • Nesine.com, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı’nın resmi sponsorları arasına katıldı. Nesine, 2023-24 voleybol sezonu boyunca formalarının önünde sol üst kısımda logosu ile yer alacak.

 

  • Orhan Holding, “Bir 100 Yıl Daha Birlikte İleriye” sloganıyla sporun birleştirici gücünü ve toplumsal gelişimi destekleme vizyonunu ön planda tutarak Bursa’nın Yenişehir Gelişim Spor Kulübü Kız Voleybol Takımlarına sponsor oldu.

 

  • İki kez Türkiye, bir kez de Marmara Masterler şampiyonu olan Kocaeli Masterler bu yıl Antalya’daki Türkiye şampiyonasına Sektör Kimya ana sponsorluğunda katılacak.

 

  • İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’nin sahibi olduğu İmadal Grup, Samsunspor Basketbol takımına sponsor oldu.

 

Amatör Branşlardaki Spor Sponsorlukları

  • İKA Grup Yapı İnşaat, TFF 3.Lig ekiplerinden B.Çekmece Tepecikspor’un U15 takımının sponsoru oldu.

 

Spor Odaklı Etkinlik Sponsorlukları

  • Serik ilçesinde Golf- Mad tarafından Fraport Tav Antalya Airport sponsorluğunda bu yıl 28’incisi düzenlenen Golf-Mad Pro-Am Golf Turnuvası sona erdi. Turnuvada Kanat Kurbanaliev şampiyon oldu.

 

  • 15. Petranboard Kayak Şenliği, İkizdere Kaymakamlığı tarafından Petran Köyünde 25 Şubat Pazar günü Red Bull sponsorluğunda düzenlenecek.

 

  • Geçmiş yıllarda Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın isim sponsorluğunu da üstlenmiş olan Doğa Sigorta, Galatasaray’ın yan kuruluşu Galatasaray Spor Kulübü Yardımlaşma ve Dayanışma Sandığı’nın Point Hotel Barbaros’ta gerçekleşen geleneksel kahvaltı davetinin sponsor oldu.

 

Yurt Dışından Önemli Spor Odaklı Sponsorluklar

  • Ferrari, enerji içeceği markası olan Celsius ile çok yıllık bir sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma 2025 yılından itibaren başlayacak.

 

  • Dünyanın en köklü yağ üreticisi Motul, 2024 yılı itibariyla, FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nda boy gösteren Kawasaki Yarış Takımının (KRT) “Resmi Yağ ve Bakım Sponsoru” oldu.

 

 

Kültür-Sanat ve Etkinlik Sponsorlukları

  • Art Show: Galeriler Buluşması, Türkiye’nin önemli çağdaş sanat galerilerinin temsilcilerini 21-25 Şubat 2024 tarihleri arasında The Ritz-Carlton Residences, İstanbul’da bir araya getirecek. Bilgili Holding’in ana sponsorluğunda ve Yapı Kredi Özel Bankacılık’ın kurumsal sponsorluğunda düzenlenecek etkinlik, İBB Kültür AŞ ve Şişli Belediyesi’nin reklam ve tanıtım desteğiyle gerçekleşecek. Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Jaguar etkinlikte ulaşım sponsoru olarak yer alıyor. iyzico, Tosyalı, Knauf, Damat Tween ve Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği’nin yanı sıra Vestel, Kalebodur, Jotun, Zuhal Müzik, Atelier Rebul, Yunus Karma, Mozaik, Mudo Concept, House of Beadzz, Duran Doğan Packaging, ABC Deterjan, Elta360 x ArtPick, Republika, TOST, 400°C Pizza, Bakırkazan ve Uludağ çeşitli alanlarda destek veriyor. Etkinliğin medya sponsorluğunu ise Aposto, ArtDog, Art TV, Binat Mimarlık Medya Grubu, Canvas Magazine, Eventmag, Gentleman, Hello!, ICON dooh, L’Officiel Türkiye, Maison Française, Marketing Türkiye, Oggusto, Oksijen, Panoffect, Strolling Istanbul, Şalom Gazetesi, XXI Mimarlık ve YUZU üstleniyor. Ayrıca ziyaretçiler, etkinlik süresince destek veren Minoa, Momo ve The Whirl Roastery’nin çeşitli hizmetlerinden yararlanabilecek.

 

Kültür-Sanat Odaklı Sponsorluklar

  • Yapımını Medya Door Films’in, yönetmenliğini Ekin Pandır’ın üstlendiği, Barış Telli’nin, Ampute Futbol Milli Takımı oyunculuğuna ve ardından da Avrupa şampiyonluğuna uzanan mücadele dolu hayat hikayesinin anlatıldığı “Hayatla Barış” filmi Türk Hava Yolları ve S Sport Plus sponsorluğu ve Kral FM medya sponsorluğunda 23 Şubat’ta sinemalarda.

 

  • Zorlu PSM’nin caz klübü ve canlı müzik sahnesi touché, N Kolay ile 1 yıllık isim sponsorluğu anlaşması imzaladı. Yeni isim “touché by N Kolay” oldu.

 

  • Türkiye İş Bankası, 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında bu yıl 3-21 Ağustos’ta düzenlenecek Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 21’incisinin ana sponsoru oldu.

 

  • İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında ‘Kökler’ temasıyla müzikseverlerle buluşacak.

 

  • ENKA Sanat‘ın yapım sponsorluğunda belgesel, tiyatro yönetmeni ve Türk tiyatrosunun yaşayan tarihi ‘Işıl Kasapoğlu’ belgeseli çekiliyor. Belgeselin prömiyeri Temmuz ayında ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. ENKA Sanat daha önce Genco ve Caniko belgesellerini çekmişti.

 

  • Dünyanın önde gelen boya markalarından Jotun, genç sanatçıların çalışmalarını daha geniş kitlelere ulaştırabilmesi için Studio Masterpiece’in ‘Unique’ adlı projesinin sponsoru oldu.

 

  • Köln Kütüphane sponsorluğunda, Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ve Din Hizmetleri Ataşeliği iş birliğinde, ‘Türkçe Okuma Seferberliği’ etkinliği düzenleniyor. Etkinlik kapsamında 10 camide 1000 çocuğa 1000 Türkçe kitap dağıtımı yapılacak.

 

  • Fujifilm, foto muhabirliği ve belgesel çevrelerinde en prestijli ödüller arasında yer alan World Press Photo (WPP) yıllık ödüllerinin sponsorluğunu üstlendi. Ödül olarak Fujifilm GFX100 II aynasız orta format kamera kitleri sağlanacak.

 

Etkinlik Odaklı Sponsorluklar

  • Burcu Esmersoy’un sunuculuğunu üstleneceği, Vodafone Red sponsorluğunda NOW’ta başlayacak “Dünya Avucunuzda” programının ikinci sezon tanıtım gecesi, Esmersoy’un ev sahipliğinde Pazartesi akşamı Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirildi.

 

  • E-ticaret platformu Hepsiburada, Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi’nde ‘Gelecek İçin Teknolojiler’ temasıyla düzenlenen 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nın sponsoru oldu.

 

  • İlham Veren Kadınlar Semineri’nin beşincisi KIZÇEV tarafından Evolog Lojistik ana sponsorluğunda 3 Mart’ta Aspera Hotel’de düzenlenecek.

 

  • GroupM Türkiye, EssenceMediacom Türkiye, Mindshare Türkiye, mSix&Partners Istanbul ve Wavemaker Türkiye, Türkiye temsilciliğini MediaCat’in üstlendiği Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde gerçekleştirilen Young Lions yarışmasının dijital kategori sponsorları oldu.

 

  • Türkiye’nin ilk ve tek tam entegre tavukçuluk kuruluşu olan Keskinoğlu ve yıllık 1.500.000.000 adet yumurta üretimi gerçekleştiren Güres Group, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ilk kez gerçekleşen Manisa Kanatlı Çalıştayı’nın ana sponsor oldu.

 

  • 2023-2024 eğitim öğretim yılı ortaokullar arası bilgi yarışması Nizip Ticaret Odası (NTO) sponsorluğunda ve ev sahipliğinde düzenlenecek.

 

  • Dünya genelinde Hilton mühendislerinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Hilton Mühendislik Konferansı, Grundfos‘un sponsorluğunda Hilton Bomonti İstanbul’da düzenlendi.

 

  • 2. Berlin Sağlık Turizmi Fuarı, ALZ Fuar tarafından UNICO Sigorta ana sponsorluğunda, TOBB, DEİK ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle düzenlendi.

 

  • 2009 yılından itibaren medikal sektörde Kartepe’de faaliyetini sürdüren, Emren Karataş’ın sahibi olduğu Ermed Medikal, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek Marmara Kariyer Fuarı’na sponsor oldu.

 

  • Bitexen Winterfest, PUBG Mobile sponsorluğundaki After-Ski partisi ve +1 sponsorluğunda düzenlenen Gecenin Xtra’sı ve Malt Oda Partileri ile ikinci periyotunu tamamladı.

 

Haberleri sosyal medyanızda paylaşabilir, arkadaşlarınızın da haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayda sadece 1 kez mail attığımız, sizi sıkmadığımız mail bültenimize kayıt olarak ücretsiz sunduğumuz sponsorluk bilgi içeriklerine, rehberlere ve ebooklara ulaşabilirsiniz. Mail bültenine ulaşmak için tıklayınız.