Anasponsor Sponsorluk ve İletişim Danışmanlığı olarak 2018-2019 futbol sezonu için 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Sponsorluk İnfografiğini hazırladık. Ayrıca Süper Lig’de mücadele eden takımların forma üzerindeki sponsorluklarını da ayrıca infografikleştirdik. Forma üzeri sponsorluk infografiğinde takımların Avrupa ve Türkiye maçlarındaki forma göğüs sponsorlukları, forma sırt sponsorlukları, forma kol sponsorlukları, forma şort sponsorlukları ve forma çorap sponsorlukları incelenmiştir.

İnfografiği pdf olarak indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Tüm grafik tabloların ve metinlerin kullanım hakkı Anasponsor’a aittir, kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İnfografiği ticari veya bireysel olarak kullanmak için lütfen “bilgi@anasponsor.com” adresi üzerinden iletişime geçiniz.

 

 

Toplam Forma Üzeri Sponsorluk Sayısı 62 adet

18 takımın formasında toplamda 5 farklı sponsorluk noktası bulunuyor. 18 takımın sponsorlara yer verebileceği toplamda 90 alan var. Avrupa’da mücadele edecek 5 takım ayrıca Avrupa maçları için göğüs sponsorluğu konusunda farklı kurumlarla anlaşmalar yapabiliyor. Tüm verileri bir araya getirdiğimizde 95 sponsorluk alanının 62’sinin dolu olduğunu görüyoruz. 

Gerçekleşen sponsorluk anlaşmaları sonrasında forma sponsorluklarının %65’i tamamlanmış durumdadır. Kalan %35’lik dilimin büyük bir kısmı, kulüpler tarafından çok fazla tercih edilmeyen forma çorap sponsorlukları ile ilgilidir.

Formasını Dolduran Kulüpler

Bursaspor ve Konyaspor mücadele ettikleri müsabakalarda formalarındaki tüm sponsorluk bölgelerini doldurmuştur. Her iki takımın da forma göğüs, sırt, kol, şort ve çorap sponsorlukları bulunmaktadır.

Fenerbahçe’nin Yeni Sponsoru Yok

Ali Koç başkanlığında yeni bir döneme giren Fenerbahçe, Süper Ligin 7. haftası tamamlanmasına rağmen yeni bir sponsor bulamamıştır. Sadece stadyum isim sponsorluğu karşılığında Ülker markasına sunulan sırt sponsorluğu hakkı Halley markası üzerinden değerlendirilmektedir. Fenerbahçe’nin hem Avrupa maçlarında hem de ligde kullandığı bir forma göğüs sponsoru yoktur. Fenerbahçe’nin ayrıca forma sırt, kol ve şort sponsorlukları da bulunmamaktadır.

Koç Grubu şirketlerinden Tüpraş’ın Fenerbahçe’nin forma göğüs sponsoru olacağı konuşulmaktadır. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübe yeni ve güçlü sponsorlar bulmak için dünyaca ünlü Infront Sports firması ile anlaşma sağlamıştır.

-Güncelleme-

Fenerbahçe, Otokoç Otomotiv’in markalarından Avis ile yıllık 35 buçuk milyon TL değerinde 1+1 yıllık forma göğüs sponsorluğu anlaşması imzaladı.


Forma Çorap Sponsoru Olan Kulüpler

18 takımdan sadece 5’inde forma çorap sponsorluğu bulunmaktadır. Çorap sponsorluğu (Tozluk sponsorluğu) olan kulüpler: Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Konyaspor ve Antalyaspor‘dur.

Antalyaspor’un Çoraptan Başka Sponsoru Yok

18 takım arasında forma üzerinde bir adet sponsoru olan tek takım Antalyaspor olmuştur. Antalyaspor’un sadece 7 Mehmet Restaurant ile gerçekleşen bir çorap sponsorluğu vardır.

Göğüs Sponsoru Olmayan 4 Kulüp Var

18 takım arasında Fenerbahçe, Akhisarspor, Antalyaspor ve MKE Ankaragücü’nün forma göğüs sponsoru bulunmamaktadır. Antalyaspor’a yeniden başkan seçilen Al, Şafa Öztürk’ün tatil.com ile forma göğüs sponsorluğu konusunda görüştüğü konuşulmaktadır.

En Favori Sponsorluk Forma Sırt

18 takımın 16’sında forma sırt sponsorluğu bulunmaktadır. Bu veri ile forma sırt sponsorluğu markalar tarafından en çok tercih edilen sponsorluk bölgesi olarak değerlendirilebilir.

Sayılarla Ligin Forma Üzeri Sponsorlukları

  • Forma Göğüs Sponsorlukları: 15 adet
  • Forma Sırt Sponsorlukları: 16 adet 
  • Forma Kol Sponsorlukları: 14 adet
  • Forma Şort Sponsorlukları: 11 adet
  • Forma Çorap Sponsorlukları: 5 adet

Not: Forma kol sponsorluğunda 13 takımda 14 adet sponsorluk bulunmaktadır. Çaykur Rizespor’un iki adet kol sponsoru vardır.

 

İnfografikte kullanılan veriler;
Kulüplerin resmi internet siteleri, sosyal medya hesapları, basın toplantıları ve kulüp sponsorluk sorumluları üzerinden derlenmiştir.

Daha fazlasını öğrenmek için bize ulaşın!

Bu infografiği paylaşmak ister misiniz?