Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2005 yılından bu yana sponsorluğunu yapan İş Bankası, bu işbirliği çerçevesinde ülke çapında 15 bininci satranç sınıfını açtı.

Bankanın sponsorluğuyla hazırlanan İstanbul Gümüşdere İlk ve Orta Okulundaki 15 bininci satranç sınıfının açılış törenine katılan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali,  “Türkiye’yi bir satranç ülkesi haline getirme yönündeki çabalarımızın, gelecek yıllarda daha da büyük başarılara vesile olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin, uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarılar sayesinde ne kadar doğru yolda olduklarını gördüklerini söyleyen Bali, Türkiye’nin dört bir yanında sınıflar açmaya devam edeceklerini belirtti. Çocukların satranç sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak durduğunun altını çizen Bali, “Ayrıca Türkiye, satranç sporundaki başarı grafiğini yükseltiyor. Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle Türkiye’de son yıllarda en fazla lisanslı oyuncuya sahip spor dalı haline gelen satrançta, uluslararası turnuvalarda kazanılan madalya sayısı da 315’e yükseldi. Türkiye’de lisanslı sporcu sayısı 30 binden 656 bine yükseldi. . 2005’ten bu yana bu alanda 15 dünya şampiyonluğu, 25 dünya ikinciliği ve 28 dünya üçüncülüğünün yanı sıra 44 Avrupa Şampiyonluğu, 43 Avrupa ikinciliği ve 39 Avrupa üçüncülüğü, 4 Ülke Avrupa Şampiyonluğu elde edildi” ifadelerini kullandı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ise İş Bankası ile 10 yıldır sürdürdükleri yolculuğun yeni nesiller için önemine dikkati çekti. Tulay, Türkiye’ninRusya’nın satranç alanındaki liderliğine göz koyduğunu belirterek, “Türkiye 2014 ve 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında Türkiye ülke olarak birinciliği elde ederek Rusya’nın önünde yer aldı. Satrançta Rusya milli takımını yenen 6 ülkeden biriyiz. Bu sponsorluk süreci içinde de satranç antrenörü sayısı 2 binden yaklaşık 78 bine, satranç kulüplerinin sayısı ise 600’den 2 bin 104’e yükseldi” dedi.

Stratejik düşün ve yazıyı paylaş 🙂