İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 26.’sı düzenlenen İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek Vitrin – Türkiye Güncel Müzik Buluşması, 3-6 Temmuz tarihleri arasında SOCAR Türkiye sponsorluğunda üçüncü kez hayat bulacak.

Vitrin’e davet edilen uluslararası müzik profesyonelleri, Türkiye’nin başarılı müzisyenlerini festival sahnesinde izleyecekler. Ayrıca Vitrin’e katılan müzisyen ve topluluklar arasından uluslararası delegelerin belirleyeceği iki isme “SOCAR Türkiye İpek Yolu Turne Destek Ödülü” verilecek.

Vitrin’e her yıl, başta Avrupa’dan olmak üzere dünya çapında tanınan 40’a yakın uluslararası delege katılıyor. Davet edilen müzik profesyonelleri, etkinlik kapsamında düzenlenen konser, panel ve seminerlerde Türkiye güncel müzik sahnesini izleme ve deneyimleme fırsatı buluyor. Aynı zamanda düzenlenecek müzik sektörü odaklı toplantılarla da yerli ve yabancı müzik profesyonelleri bir araya gelerek, sanatçıların yurt dışına açılmasını teşvik edecek ilişkiler kurulmasına imkân sağlanıyor.

 

SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte: “Biz bu topraklar için kalıcı değerler üretmek istiyoruz. Türkiye’nin en büyük dış yatırımcısı olarak attığımız her adımda ‘Bir millet, iki devlet’ ülküsüyle hareket ediyoruz. Azerbaycan ve Türkiye arasında asırlardır süren kardeşlik ilişkisini sadece ekonomiye değil sosyal ve kültürel alana da taşıyoruz. Bu kez müziğin yaratacağı ortak duygular ile bir araya geleceğiz. Kültürel etkinliklere verdiğimiz destek şimdiye kadar olduğu gibi aynı şekilde devam edecek. İlk yıl ünlü piyanist İsfar Sarabski’yi, geçen yıl ise yine ünlü piyanist Shahin Novrasli’yi ağırlamıştık. Bu yıl dünyaca ünlü piyanist ve besteci Elchin Shirinov, basçı Panagiotis Andreou ve davulcu Engin Günaydın unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.7 Temmuz’daki bu konser, Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek.” dedi.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner: “Türkiye ve uluslararası kültür-sanat arenası arasında güçlü ve verimli etkileşim alanları yaratmak, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Türkiye’de üretilen güncel müziğin uluslararası müzik profesyonelleriyle buluştuğu Vitrin etkinliğimizin yakaladığı başarıdan mutluluk duyuyor ve SOCAR Türkiye’ye bu çalışmanın önemine olan inançları ve devam eden destekleri için gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer: “İlk kez 2017’de başladığımız Vitrin Türkiye Güncel Müzik Buluşması, ülkemizin köklü müzik birikimini uluslararası platformda tanıtmak için yaptığımız çok önemli bir etkinlik. Dört gün boyunca dünyanın en önemli festivallerinin, müzik etkinliklerinin yöneticileri ve basın mensupları ülkemizden yenilikçi ve yaratıcı toplulukları izleyip tanıyacak, böylece ülkelerine davet edecekler. İstanbul Caz Festivali olarak ülkemizin müzik üretimine böylesi bir destek vermekten dolayı çok mutluyuz. İleriki yıllarda genişleterek devam etmeyi düşündüğümüz Vitrin Türkiye Güncel Müzik Buluşması’nın gerçekleşmesi için SOCAR Türkiye’nin üç yıldır devam eden katkıları ise bizler için çok değerli.” açıklamasında bulundu.