Fanatik Gazetesi yazarlarından Eylem Türk spor ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Sponsorlukla ilgili kısımlarını sizler için derledik.

‘Spor, dünyadaki en gelişmiş iletişim platformu’

Sporun dünyadaki en gelişmiş iletişim platformu olduğunu söyleyen Başakşehir Futbol Kulübü’nün ana sponsorlarından 3. İstanbul Başakşehir ve Seha Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, “Paylaşmayı teşvik eden spora biz de bir nebze destek vermeyi arzuladık, arzuluyoruz” dedi. Günümüzde futbolun, tüm dünya kulüpleri için yalnızca sportif başarıdan ibaret olmadığını belirten Saylık, “Tüm dünya kulüpleri, finansal parametreler bakımından da başarılı yönetimleri önemsiyor ve bunun için çalışıyorlar. Bu sayede de hem kulüpler bir dünya markasına dönüşüyor hem de futbol endüstrisi hızla büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

‘Dünyayı iyileştiriyor’ 

Sporun bünyesinde barındırdığı, paylaşma, takım olma, barışı vurgulama gibi ilke ve özellikleriyle dünyayı iyileştirdiğini vurgulayan Saylık, şöyle devam etti: “Biz de Başakşehir’in en büyük projesi 3. İstanbul Başakşehir’i geliştiren ASAF İş Ortaklığı olarak ülkemizin sporuna katkı sağlamayı istiyoruz. Ayrıca, sporun dünya standartlarında bir seviyeye gelmesi, izleyici kitlesinin artırılması ve ülkemize dünya çapında başarılar getirmesi için çalışıyoruz. Sporun geniş kitlelere ulaşma ve insanların hayatına dokunma gücü, gl,obal bir marka olarak bizim de vizyonumuzla birebir örtüşüyor. Amacımız tek bir takım veya tek bir alanı sahiplenmek değil; daha bütünsel bir stratejiyle ilerlemek. Sponsorluk anlaşmalarının rakamsal değerinden çok anlamına ve hedefine odaklanıyoruz.

Bütçenin yüzde 30’u 

Başakşehir Futbol Kulübü‘nün ana sponsorlarından birisi olduklarını hatırlatan Ömer Saylık, şu bilgileri verdi: “Sponsorluğumuz 2016-2017 sezonu başında başladı. Sponsorluk kapsamında İBFK’nın maçlarını oynadığı stadyumun ismi 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu oldu. Stadyumun isim sponsorluğu dışında kulübün formalarının sırtında da ismimiz bulunuyor. 3 yıllık yapılan bu anlaşma 2018-2019 sezonunun sonuna kadar devam edecek. Projemizin bütçesinin yaklaşık yüzde 30’luk kısmını sponsorluk için kullanacağız.

‘Marka bilinirliğimizi artırıyor’

Türkiye’de sporun tutkuyla takip edildiğini dile getiren Ömer Saylık, spora destek olmadaki amaçlarını şöyle anlattı: “Özellikle Türkiye’de en çok takip edilen spor dalı olan futbol, marka bilinirliğimizi şüphesiz artırıyor. Özellikle hikâyesine inandığımız bir takımla her sezon ayrı başarılara imza atmak, seyircinin gözünde bizi de daha kıymetli hale getiriyor. Karşınıza çıkan önemli fırsatları kaçırmamak markanıza orta ve uzun vadede önemli değerler yükleyebiliyor. İBFK sponsorluğuna karar verirken 3. İstanbul markasının hedeflerini, markanın bilinirliğini, imajını, hedef kitlesi ile kuracağı iletişimi ve markaya katacağı yeni başarıları öngördük. Biz sadece takımın başarısını değerlendirerek destek olmadık, hedeflerimizin, hedef kitlemizin, yaşam tarzımızın da aynı olduğunu gördüğümüz için destek olmaya karar verdik. Bugün görüyoruz ki, hem 3. İstanbul hem de İBFK ülkemizin göze çarpan markalarında biri haline geldi. Takıma olan desteğimizde, ‘iyi ki sponsor olmuşuz’ diyebileceğimiz bir sezonu tamamladık ve şimdi yine önceki sezonla benzer güzel bir çıkış yakaladık.

‘Biz Başakşehir’e inandık’

Sponsorluk konusunda geleceğe yönelik hedeflerini paylaşan Ömer Saylık, şöyle konuştu: “Geçen sezon olduğu gibi, Süper Toto Süper Lig 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu’nda da Türkiye Kupası ve Avrupa maçlarında Başakşehir Futbol Kulübü’nü desteklemeye devam edeceğiz. Biz Başakşehir’e, başarı hikayesine en başında inandık ve şimdi Başakşehir’i dünya ligine taşıyoruz. Başakşehir’e ve spora yatırımımız devam edecek. Başakşehir’i dünya liginde de yalnız bırakmayacağız. Biz şu an için Başakşehir Futbol Kulübü’nün ulusal bir takım olmanın yanı sıra uluslararası arenada da daha etkili hale gelmesi için daha fazla neler yapabiliriz ona odaklanmış durumdayız.

 

 

Kaynak: Fanatik Gazetesi

 

Bu haberi paylaşmak ister misiniz? 🙂